BKC bv

Ja, ik onderschrijf het Grondstoffenakkoord.

En wil graag betrokken zijn bij de volgende transitieagenda(’s):

Biomassa en voedsel

Ambitie en inzet voor de totstandkoming en de uitvoering van deze transitieagenda(’s):

Samen moeten we allemaal een stukje bijdragen aan de wereld. Om te verzekeren dat generaties na ons net zo kunnen leven als wij nu doen.

Met onze kennis over boomverzorging en co2 besparing hebben wij de ambitie om altijd op een zo’n optimale manier gebruik te maken van wat er om groeit en gebeurt. Dit doen wij al jaren. Wij werken in de boomverzorging, in Nederland en Duitsland, en het afval dat wij hieraan overhouden, gebruiken voor de toepassing van warmte.

Wat draagt u concreet bij aan het akkoord op het gebied van kennis en diensten?

BKC heeft meerdere speerpunten waarop we blijven vernieuwen en verduurzamen. Om onszelf te voorzien van biomassa en een CO2-opvang te bewerkstelligen, hebben we inmiddels meer dan 35 hectare miscanthus aangeplant in binnen- en buitenland en 3 hectare aan wilgen.

Het groenafval dat we overhouden bij onze werkzaamheden in boomverzorging, gebruiken we als biomassa voor warmte. Dit doen we in het klein op ons eigen bedrijventerrein, bij ondernemers in de buurt en in het groot bij onze biomassacentrale in Fürstenwalde, Duitsland, welke 400 woningen in de gemeente duurzaam verwarmt. Door de aanplant van miscanthus in de buurt, verzekeren we ons van de levering van warmte.

Daarnaast verduurzamen we bedrijventerreinen door de aanplant van vaste beplanting en onze manier van werken. De planten behoeven weinig onderhoud, wat resulteert in minder CO2 uitstoot, en de beplanting blijft aantrekkelijk voor bezoekers en nieuwkomers.

Fred Hakvoort, BKC bv