Crumble development

Ja, ik onderschrijf het Grondstoffenakkoord.

En wil graag betrokken zijn bij de volgende transitieagenda(’s):

Maakindustrie
Bouw

Ambitie en inzet voor de totstandkoming en de uitvoering van deze transitieagenda(’s):

Onze ambitie is het maximaliseren van de levensduur van hout door middel van meervoudige waardecreatie (i.e., ecologisch, economisch én sociaal). Vier kernwaarden vormen het fundament van Crumble development: samenwerking, transparantie, respect voor mens en natuur, en vakmanschap. Wij zijn ervan overtuigd dat deze kernwaarden bijdragen aan de uitvoering van de transitieagenda's.

Wat draagt u concreet bij aan het akkoord op het gebied van kennis en diensten?

Diensten: Wij ontwikkelen en fabriceren producten die gemaakt zijn klasse-A geleefd (hard en zacht) hout. Hierbij kan het gaan om interieurproducten, meubilair, plantenbakken en speelgoed (maakindustrie), maar ook overkappingen, tuinhuizen en (wand, gevel) bekleding. In de periode 2015 - 2016 hebben we vanwege het kwaliteit hoogwaardig hergebruiken van hout al 84 ton CO2 uitstoot bespaard.

Kennis: Wij doen continu onderzoek naar technieken en methoden om de levensduur van hout te maximaliseren. Zo zijn we in samenwerking met SHR onderzoek aan het doen naar milieuvriendelijke behandelmethoden voor geleefd hout. Ook doen we toegepast onderzoek naar product-markt-service combinaties. Denk dan aan product-as-a-service en buy-back systemen. Als laatste volgt Jannie Coenen (Strategie en Onderzoek bij Crumble development, en aangesloten bij Radboud universiteit) een PhD studie op het gebied van transities naar een circulaire economie onder (diepe) onzekerheid en dynamische complexiteit.

Jannie Coenen, Crumble development