Desko

Ja, ik onderschrijf het Grondstoffenakkoord.

En wil graag betrokken zijn bij de volgende transitieagenda(’s):

Kunststoffen
Maakindustrie
Consumptiegoederen

Ambitie en inzet voor de totstandkoming en de uitvoering van deze transitieagenda(’s):

Desko is een innovatieve duurzame onderneming die zich richt op waardebehoud van meubilair. Om dit doel te bereiken bedenkt, ontwikkelt en produceert Desko producten en diensten volgens de principes van een circulaire economie zodat men anders omgaat met bestaande waarde.

Wat draagt u concreet bij aan het akkoord op het gebied van kennis en diensten?

Desko is leverancier en producent van nieuw en gebruikt  kantoormeubilair sinds 1952 en pionier van circulaire producten en diensten voor de werkomgeving, heeft als eerste meubelleverancier van Nederland een ‘Waardescan met Grondstoffenpaspoort’ ontwikkeld. Dit is een compleet inzichtelijk rapport van uw gehele inventaris op locatie.

Elk meubelstuk krijgt een uniek identificatienummer, dit geeft inzicht welke inventaris zich op welke locatie bevindt. Het rapport wat aan de scan is gekoppeld, geeft middels het grondstoffenpaspoort inzicht in; A,B,C Merk, kwaliteit, geregistreerde gebruiksporen, huidige waarde, vervangingswaarde nieuw, waarde na refurbish, afschrijving in staffels/tijd, foto van object en de Footprint bij afvoer (CO2 / op de afvalberg).

Het meubilair wordt traceerbaar en men kan het meubilair efficiënter inzetten en onderhouden. Bijvoorbeeld bij het vervangen of repareren van kapotte onderdelen, afdelingen die krimpen of groeien etc. Deze tool geeft organisaties waarde en inzicht in handen om niet zomaar alles weg te gooien, maar te borgen dat gebruikt of niet functionerend meubilair niet op de afvalberg belandt.

Michael Kuiper, Directeur Desko