HvR Speeltotaal Veenendaal BV

Ja, ik onderschrijf het Grondstoffenakkoord.

En wil graag betrokken zijn bij de volgende transitieagenda(’s):

Bouw

Ambitie en inzet voor de totstandkoming en de uitvoering van deze transitieagenda(’s):

HvR Speeltotaal Veenendaal B.V. is een bedrijf wat graag voorop loopt. Wij zijn een bedrijf wat speeltuininrichting en alles daarom heen verzorgt in Nederland en daarnaast voornamelijk in België en Duitsland. Wij plaatsen speeltoestellen, maar verzorgen daarnaast ook de gehele inrichting, het ontwerp en het onderhoud. Wij werken veel voor gemeenten en ook vaak in stadskernen. Met name daar ligt een focus op het milieu. Een positieve ontwikkeling die ons er toe aan spoort na te denken hoe het beter kan. Hoe het schoner kan. Hier proberen wij het verschil te maken door te investeren in technische ontwikkelingen die het mogelijk maken CO2-neutraal te opereren en materialen her te gebruiken.
Ook denken wij als uitvoerende partij mee met de speeltoestellen fabrikanten om hun producten beter te maken. Wij mogen ons inmiddels expert noemen op het gebied van installatie, inspectie en onderhoud en kunnen dan ook goede feedback geven over het duurzamer maken van de speeltoestellen. Daarnaast werken wij steeds meer met Europese hardhouten speeltoestellen. Deze zijn erg robuust en voornamelijk afkomstig uit hernieuwbare bronnen.
Tot slot zetten wij ons in voor het herbestemmen van bestaande speeltoestellen. Afgeschreven toestellen kunnen soms met wat liefde en aandacht nog een nieuw leven krijgen. Bijvoorbeeld voor een stichting, waar het budget beperkt is.
De ambitie van HvR Speeltotaal Veenendaal B.V. is een volledig circulair en zero waste proces te creëren in de speeltoestellenbranche. Dit kunnen we enerzijds doen in te zetten op technologische ontwikkelingen en anderzijds door slim te kijken – met onze partners – hoe we speeltoestellen en speelterreinen zo kunnen vorm geven dat de materialen keer op keer hergebruikt kunnen worden zonder daarbij het milieu te belasten.

Wat draagt u concreet bij aan het akkoord op het gebied van kennis en diensten?

HvR Speeltotaal Veenendaal B.V. is de partner voor het realiseren en beheren van elke speelomgeving. Wij zijn specialist in het inrichten, installeren, inspecteren, onderhouden en renoveren van speeltuinen. Daaronder valt ook zand reiniging met ons speciale machines en het leveren en installeren van Tiger Mulch®. Dit is een duurzame en onderhoudsvriendelijke valondergrond van gerecyclede rubbersnippers met een natuurlijke uitstraling.
Wij zijn een onafhankelijke partij die objectief advies geeft over elke speelplek en deze van alle speeltoestellen kan voorzien. HvR Speeltotaal kan de inrichting van de speelplek compleet verzorgen.
Van het plaatsen van de speeltoestellen tot de aanleg van het straatwerk en de groenvoorzieningen. Wij kunnen elk project turn key opleveren.
HvR Speeltotaal is naast VCA** 2008/05.1 ook ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd. Ook zijn wij ons bedrijfspand aan het verduurzamen met een slimme thermostaat, led-verlichting, zonnepanelen, het monitoren van ons gebruik en mogelijk een warmtepomp. Ook investeren wij in ons wagenpark en materieel. We kiezen voor lange levensduur en low impact.
Inmiddels verzorgt HvR Speeltotaal al ruim 15 jaar de inrichting en het onderhoud van speelplekken. In die tijd hebben wij de nodige ervaring opgedaan en hebben wij met heel veel producten gewerkt. Daardoor weten we waar we over praten als het gaat om kwaliteit en duurzaamheid van producten. We zien waar het beter kan. Deze positie willen we meer gaan benutten, zodat niet alleen kinderen blij worden van ons werk maar ook de planeet.

H.C.T. van Ruiswijk, HvR Speeltotaal Veenendaal BV