Koninklijke Horeca Nederland

Ja, ik onderschrijf het Grondstoffenakkoord.

En wil graag betrokken zijn bij de volgende transitieagenda(’s):

Biomassa en voedsel

Ambitie en inzet voor de totstandkoming en de uitvoering van deze transitieagenda(’s):

Wat wil KHN doen?
Met een focus op algemene verduurzaming voedsel, reductie voedselverspilling, vlees, groente werkt KHN samen met ketenpartijen in de Alliantie Verduurzaming Voedsel aan (het verhelderen van) de activiteiten om te komen tot het verhogen van het verduurzamingsniveau en vertelt hierover aan haar leden/horecaondernemers.

KHN wil zich inspannen om:

  • Haar leden te stimuleren
    • aan de slag te gaan met vermindering van reststromen (voedselverspilling);
    • transparant te zijn over duurzaamheid en best practices te delen met KHN en collega ondernemers.
  • Leden te faciliteren door:
    • best practices te verzamelen en te verspreiden;
    • aanbieden van workshops (individueel en regionaal);
    • leden te stimuleren nieuwe concepten te omarmen (innovatie);
    • leden te stimuleren duurzaamheid op te nemen in marketing en communicatie richting de gast - zichtbaarheid.

Rob Bongenaar, Koninklijke Horeca Nederland