Korrels BV

Ja, ik onderschrijf het Grondstoffenakkoord.

En wil graag betrokken zijn bij de volgende transitieagenda(’s):

Kunststoffen

Ambitie en inzet voor de totstandkoming en de uitvoering van deze transitieagenda(’s):

Overbrengen van kennis met betrekking tot het her-verwerken van productie uitvallen en deze weer inzetten in productie van nieuwe producten. Het leveren van hoogwaardige compounds welke gemaakt zijn uit uitvallen.

Wat draagt u concreet bij aan het akkoord op het gebied van kennis en diensten?

In de huidige markt waar duurzaamheid van het product en het productieproces vaak onder de loep wordt genomen, is de verantwoordelijkheid nemen voor uitval en afval steeds vaker een heet hangijzer. De kwaliteit van regeneraten is echter niet altijd constant en vooral op het gebied van de thermische stabiliteit levert men vaak veel in. Daarom introduceerde KORRELS ECOmpounds®:  opgewaardeerde productieuitvallen van bekende stromen materiaal met een goede kwaliteit.
Op specificatie leveren wij deze ECOmpounds® met certificaten zoals TDS, MSDS en COA.
ECOmpounds® is een van de meest duurzame compounds verkrijgbaar op de Nederlandse
markt. ECOmpounds® onderscheidt zich door het aanbieden van klantspecifieke compounds tegen concurrerende condities.
Met een breed pakket aan materialen en diensten wij zijn als ontwikkelpartner voor onze klanten proactief op zoek naar de beste oplossingen. De combinatie van kennis van elastomeren
en technische polymeren maakt dat er voor elk product een passend materiaal beschikbaar is

ECOmpounds® biedt ook de oplossing voor uw uitvallen.
Wij halen het productie-uitval bij de verwerker op en verwerken dit in een bepaald percentage terug in een klant specifieke compound. De klant geeft zelf aan wat de specificaties moeten zijn van het materiaal en wij ontwikkelen een compound op maat.

Al jaren doen wij dit met veel succes voor onze partners in de automotive industrie en bouw. Hier leveren wij onze klanten een compound terug waarin 30% tot 90% van hun eigen uitval is verwerkt. Geheel volgens specificatie en met de bijbehorende certificaten zoals TDS, MSDS en COA.

Ook voor 2K producten waar 2 verschillende materialen worden gebruikt welke standaard niet compatible met elkaar zijn hebben we een oplossing zodat deze weer inzetbaar zijn.
Graag delen we onze kennis die we hebben opgedaan door jaren lange ervaring met nieuwe en recyclede kunststoffen in een breed scala aan industrieën en productie methoden.

T. Harmsma, Korrels BV