Landal GreenParks

Ja, ik onderschrijf het Grondstoffenakkoord.

En wil graag betrokken zijn bij de volgende transitieagenda(’s):

Biomassa en voedsel
Kunststoffen
Maakindustrie
Bouw
Consumptiegoederen

Ambitie en inzet voor de totstandkoming en de uitvoering van deze transitieagenda(’s):

Landal GreenParks is een dynamische organisatie die toonaangevend is in het management, beheer en verhuur van bungalowparken. Ruim 80 parken, waarvan 55 in Nederland, met in totaal ca. 15.000 bungalows en ca 1.450 campingplaatsen. De organisatie onderscheidt zich van andere aanbieders door het open karakter van de parken. De begrippen rust, ruimte en natuur zijn de belangrijkste karakteristieken die daar bij horen. Groen zijn onze parken, de omgeving, de natuur. Groen brengt rust, weldaad en ontspanning. Tijd voor elkaar. Groen betekent eropuit gaan en kennismaken met  al het moois dat de regio te bieden heeft. Groen is genieten en plezier hebben en ontdekken. Met groen bieden wij onze gasten een unieke en onvergetelijke vakantie. Nu en in de toekomst. De gevolgen van vervuiling en opwarming van de aarde zijn steeds meer zichtbaar om ons heen. Wij voelen een intrinsieke behoefte om iets terug te doen voor de natuur. We zien het als onze verantwoordelijkheid om een positieve bijdrage te leveren aan onze leefomgeving. En om onze negatieve impact op het milieu te reduceren, uiteindelijk tot nul. Door slim om te gaan met energie, mobiliteit, water en afval.

Vanuit onze bedrijfsvisie zijn we in 2012 gestart met het actief invulling geven aan een duurzame en betrokken organisatie, doelgericht om onze bijdrage te versnellen. De maatregelen die we treffen om de negatieve impact op het milieu tot nul te reduceren, mogen nooit ten koste gaan van de wensen van onze gasten, partners en medewerkers. Beter nog: de maatregelen vergroten het gastplezier of dragen er aan bij: ‘onvergetelijke vakanties met een positieve impact’.

Wat draagt u concreet bij aan het akkoord op het gebied van kennis en diensten?

Als duurzame onderneming wil Landal GreenParks een positieve bijdrage leveren aan onze leefomgeving. Klimaatneutraal in 2030 is ons doel. Door reductie, vergroening en compensatie. Geen CO2 uitstoot door energieverbruik of mobiliteit. Dat zit in grote en in kleine dingen. Van biologisch afbreekbare materialen tot zonnepanelen op onze accommodaties. En van elektrische wagens voor de Technische Dienst tot een efficiëntere logistieke planning. We streven naar nul impact op waterschaarste of kwaliteit van water en geen beslag op grondstoffen.
Geen beslag op grondstoffen. Dit realiseren we door ervoor te zorgen dat al het afval dat onze parken verlaat recyclebaar is en gescheiden wordt ingezameld. Naast glas en papier, scheiden wij onder andere swill, folies en vetten. We introduceren dit jaar PMD als gescheiden fractie. We onderzoeken de mogelijkheden voor lokale oplossingen voor GFT en uiteraard nemen we onze bedrijfsprocessen onder de loep.  Naast afvalscheiding richten wij ons op circulaire inkoop, zodat afval helemaal geen afval wordt maar een grondstof voor een nieuw product. Door levensduur te verlengen en de mogelijkheden van hergebruik te optimaliseren.

Als directeur van Landal GreenParks heb ik de mogelijkheid om beslissingen binnen ons bedrijf zo duurzaam mogelijk te nemen. En zo het belang hiervan bij mijn 3.000 collega’s en vele partners en leveranciers onder de aandacht te brengen om ook hen hiervoor te enthousiasmeren. Met de verwachting dat dit een positieve uitwerking heeft op onze ruim 2,5 miljoen gasten die we jaarlijks ontmoeten op onze parken zodat ook hun groene hart zal spreken.

Thomas Heerkens, Algemeen Directeur Landal GreenParks